21. toukokuuta 2012

Ei nimi kukkaa pahenna, vaan jopa parantaa

Keväisessä puutarhassa nousevat yksittäiset värit selkeinä esille. Silmät ovat tottuneet näkemään heleän vihreän seassa kirkkaan sinisiä, keltaisia, punaisia ja valkoisia väripilkkuja. Erikoisen värinsä vuoksi julianesikon runsaana hersyvä kukkaloisto häkellyttää.


Sinisiä kukkameriä on muodostunut joka puolelle metsäpuutarhan varjoisempiin paikkoihin. Kevätkaihonkukan kaunislehtiset rönsyt leviävät hanakasti ja heleän sininen kukka värittää maisemaa kauniisti. Kukan nimi on yksi kauneimpia, mitä tiedän.


Tavanomaiset keltaiset narsissipehkot helottavat ympäri puutarhaa, enkä alkanut niitä kuvaamaan. Sen sijaan tämä 'Ice Follies' houkutti kaivamaan kameran esille. Jäiset mielettömyydet, niinkö nimi pitäisi suomentaa? En tiedä, mutta kyllä näiden sulo vähän hulluksi tekee.


Yhtäkkiä silmiini osui keltainen kukka oudossa paikassa. Kieltämättä kukinto ei ole kovin näyttävä, mutta onnenpensaat ovat sikäli erikoisia, että kukat tulevat ennen lehtiä. Pikkuonnenpensas (Forsythia ‘Maluch’) on myös kiva nimi kasville. Mutta miten mahtaa olla, tarkoittaako onnenpensas suurta onnea ja minun pensaani sitten pikkuruista onnea?


Rentukka saapui aikanaan omin nokkinensa metsäpuutarhaan ja asettui lammikon reunalle. Se on viihtynyt niin hyvin, että pikku rentukkapehkot kiertävät nyt rentoina koko lammikkoa. Pidän niistä näin keväällä kovasti, mutta kesällä niiden lehdistö ruskettuu rumasti. Silloin rentukka joutuu puutarhakosmetologin käsittelyyn...


Viime keväänä ostin kaksi tarhakylmänkukan tainta. Voi ihme, miten se karvaisine varsineen ja nuppuineen houkuttelee käpelöimään! Kerrassaan suloinen kasvi, eikä senkään nimi ole yhtään hassumpi. Mutta jos itse saisin nimetä sen, niin se voisi olla karvavarrenkukka! :)


Kahdenlaisia tulppaaneja puhkesi kukkaan. Ensinnäkin tämä vanha 'Giuseppe Verdi'. Joskus ihmettelin, kuinka Espanjan lipun väriselle kukalle on annettu italialaisen oopperasäveltäjän nimi.

Sen takana vilkkuu Lauran esikko, joka on jo melkein kukassa.


Ensimmäinen viime syksynä hankkimistani uusista tulppaaneista puhkesi kukkaan sunnuntaina. Matala, mutta suurikukkainen raitatulppaani on nimeltään 'Pinochhio'.


Mitähän luikuria se aikoo lasketella? Ja mitä luulette, kasvaako se pituutta laskemansa luikurin jälkeen?

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...